BMI Værktøj

Haraldsvej 21, DK-8960 Randers SØ, Danmark. Tel: +45 8643 5155 Fax: +45 8643 5100 E-mail: danlist@danlist.dk

BMI Universal Pladesav

Kundetilpassede BMI pladesave i specialstørrelser

BMI Pladesav i specialstørrelseHvis der er behov for en BMI pladesav i en størrelse der ikke lige er dækket af én af de fem standardstørrelser er det muligt at få kundetilpasset BMI pladesaven efter forespørgsel. Det kan være en mindre eller for det meste en større udgave af BMI pladesaven.

Vi har produceret mange forskellige størrelser igennem årene – den største til dato var 12 meter lang, og blev leveret til en dansk kunde. Den mindste blev produceret til kun at kunne skære 1 x 1 meter plader.

Princippet der bruges på BMI pladesavene i specialstørrelserne er identisk med princippet på BMI standard pladesavene som er følgende:

BMI Pladesaven er konstrueret i speciel alu-profil, der giver optimal stabilitet, mens vægten holdes på et minimum.

Slæden er tvangsstyret ved hjælp af 8 kuglelejer og er finjusteret i vinkel ved hjælp af to tandremme.

På slæden er monteret en gentagelses måle-anordning, som måler fra pladens overkant. Dermed ligger det emne som skal bruges øverst og der kan efterfølgende saves med nøjagtig samme indstilling uden at denne skal foretages på ny.

I slædens ramme er monteret en drejeskive af laser-skåret rustfrit stål, ligeledes forsynet med 10 kuglelejer, og kan svinges 90 grader med faste stop.

Festool Dyksav

Drejeskiven er tilpasset Festool dyksav type TS 75 EBQ. Alt efter klingetype kan de fleste materialer saves med både præcision og perfekt snitkvalitet.

Som et par ekstra finesser er rammen forsynet med fjedertræk som modvægt ved lodret savning og en trykfod med savindlæg sikrer stabilitet og et minimum af oprifter i materialet.

Savning af pladen

Savning foregår på den måde at pladen løftes op og placeres på justerbare emneholdere, så man opnår en optimal understøtning af pladen. Under processen flyttes savenheden igennem pladen. Det vil sige at pladen IKKE flyttes når den skæres. Denne arbejdsmetode er naturligvis noget lettere frem for at skubbe en tung plade igennem saven.

Positionen måles enten med de monterede målebånd på stativet, eller man kan vælge at opgradere saven med digitale måleskalaer i længde retning og / eller højde retning.

Flexibilitet og Sikkerhed

BMI Pladesaven kan tilsluttes støvsuger (se Tilbehør).

En af BMI pladesavens smarte funktioner er den lette og hurtige omstilling fra lodret til vandret position. Som udgangspunkt er de større special BMI pladesave dog ikke kipbare, men leveres som hovedregel i lodret position.

Den vandrette position er særdeles fordelagtig ved længdeskæring af plader i bredder på op til ca. 100 cm.

Der er intet tryk på klingen fra den øverste plade, som bliver liggende og det afskårne emne er let at få fat på. Positionen giver tillige mulighed for anvendelse som ekstra monteringsbord.
 

Pladsbesparende

BMI pladesaven kræver i længden kun ca. 50 cm udover dens egen størrelse og i dybden kun mellem 60 - 80 cm fra væg.

Vægten ligger mellem 80 - 95 kg..
     
Tilbehør
Best. Nr Beskrivelse
10654 210 HM Klinge Ø 210 Z Z 64 træbaserede plader og kunststof
62103 054 HM Klinge Ø 210 Z 54 TF Neg. kunststof og alu
65210 030 HM Klinge Ø 210 Z 40 Alu og polycarbonat
BMI 01 Starmix Støvsuger med beholder
BMI 03 SL 3 Slange antistatisk Ø 38 mm, 4 m
BMI 04 SL 4 Slangestuds til sav, antistatisk
BMI 05 SL 5 Slange antistatisk, Ø 38 mm, 6.5 m
BMI 06 SL 6 Slange til udblæsning, pr. m.
BMI 07 SL 7 Slangestuds til indg. og udg. til beholder

Ret til tekniske ændringer uden varsel forbeholdes